Піногасники для цукрової промисловості

Під час технологічних процесів на різних виробництвах, зокрема і на харчових, спостерігається явище небажаного піноутворення технологічних рідин. Утворення піни зумовлено трьома факторами: присутність піноутворювача – ПАР в розчинах, присутність механічного змішування рідкої та газової фази, наявність піностабілізаторів – речовин, які перешкоджають самовільному руйнуванню піни.

Піна, що утворилася, порушує ритмічність виробничого циклу, знижує коефіцієнт корисного використання обладнання через зменшення його корисного об’єму, сприяє втратам корисних речовин, ускладнює очистку стічних і оборотних вод. Позбутися піноутворюючих речовин чи технологічних факторів, що викликають піноутворення, неможливо. Тому, використання піногасників – необхідна умова для підтримання оптимального перебігу технологічного процесу, та його інтенсифікації.

До прикладу, в технологічному процесі виробництва цукру сировина та напівпродукти містять широкий спектр піноутворюючих речовин (сапонін, бетаїн, органічні кислоти, пектинові речовини, амінокислоти). Також, умови та режими проведення технологічного процесу виробництва цукру на всіх ланках (інтенсивне перемішування, захоплення повітря та інших газів) сприяють посиленому піноутворенню.

Використання різних піногасників на різних етапах виробництва зумовлено параметрами середовища (температура, рН, склад середовища). Наша компанія пропонує підбір засобу та консультації що до ефективного дозування піногасників для кожної стадії виробництва.

0°C – 47°C

35°C – 95°C

37°C – 76°C

50°C – 100°C

35°C – 95°C

37°C – 76°C

25°C – 95°C

50°C – 100°C

5°C – 90°C

0°C – 47°C