Дезінфекційні засоби для цукрової промисловості

Умови виробництва харчових продуктів є сприятливими для розвитку бактерій. Завдяки розвитку бактерій утворюються небажані сполуки чи токсини, що може становити загрозу для людей, які їх споживають. На харчових виробництвах особливу увагу приділяють мікробіологічній чистоті. Боротьба з мікроорганізмами ведеться за допомогою різноманітних сполук. Час від часу мікробіологічні препарати потребують заміни, оскільки мікроорганізми звикають до дії на їх колонії певної речовини і виробляють до неї резистентність.

Механізм дії протимікробних препаратів.

За механізмом дії препарати розділяють на біоциди та дезінфектори.

Біоциди – завдяки своїм властивостям, пригнічують розвиток бактерій, що дозволяє значно скоротити їх вміст на устаткуванні та напівпродуктах, а також запобігти втратам поживних речовин та накопиченню небажаних токсинів в сировині в процесах виробництва.

Дезінфікуючі засоби – завдяки своїм властивостям повністю знищують бактерії, що запобігає їх розвитку і розмноженню, так і усувають подальшу можливість їх розмноження.

Основна діюча речовина

Похідні гуанідину

Основна діюча речовина

Похідні гуанідину

Основна діюча речовина

Карбамати

Основна діюча речовина

Карбамати

Основна діюча речовина

Карбамати

Основна діюча речовина

Четвертинні солі амонію

Основна діюча речовина

Дихлороізоціанурат натрію

Основна діюча речовина

Пероцтова кислота

Основна діюча речовина

Персірчана кислота

Основна діюча речовина

Пероксид водню

Основна діюча речовина

Глутаровий альдегід