Цукрові заводи – це великі підприємства, які включають в свій виробничий цикл багато підвиробництв та ділянок, а саме: теплоелектростанцію, відділення виготовлення вапна, ділянку водопідготовки, водоочистки води ІІ категорії, ділянку очистки води ІІІ категорії, ділянку зберігання буряку, мийне відділення, дифузійне відділення, сокоочисне відділення, випарну станцію та продуктове відділення тощо. ТОВ “ХімСервісГруп” розробило та може запропонувати допоміжні технологічні препарати для кожної з ділянок виробництва.
Водопідготовка та водоочистка
Для процесів водопідготовки та водоочистки використовуються: ІОНООБМІННІ СМОЛИ для пом’якшення живильної води ТЕЦ, КОАГУЛЯНТИ, ФЛОКУЛЯНТИ для процесів вилучення забруднень у вигляді зависів з вод та згущення осадів при очистці води ІІІ категорії, ДЕЗІНФЕКТОРИ для знезараження води кільця ІІ категорії.
Зберігання буряків
При зберіганні буряка в кагатах важливо не допустити псування сировини. Для цих цілей поверхню буряків оброблюють вапном. Більш ефективним є обробка буряків сумішшю вапна з дезінфектором ЛЕЙКОСТЕРИЛ нашого виробництва. Завдяки, пролонгованій до декількох тижнів протимікробній дії препарату, знижуються втрати цукру та псування буряка в кагатах.
Транспортування буряка
При транспортуванні буряка використовуються здебільшого гідротранспортери. На цій ділянці застосовують піногасники для запобігання пініння води: ЛЕСФОМ ТМВ та ДЕЗФОМ ТМВ, які спеціально розроблені для цих потреб та гарно себе зарекомендували. ДЕЗІНФЕКТОРИ – практично весь спектр препаратів, які є в нашому портфоліо. Дезінфектори дозволяють знезаразити поверхню буряка і відповідно знизити зараження верстату на подальших стадіях різання та дифузії.
Очистка води ІІ категорії
Вода ІІ категорії (Транспортерно-мийна вода) змиває з буряка залишки грунту, а, оскільки транспортерно-мийну воду підприємство використовує багатократно, то її потрібно ретельно очищати. Для інтенсифікації та покращення якості очищення широко застосовуються ФЛОКУЛЯНТИ, які наші фахівці індивідуально підбирають для кожного підприємства – замовника. Для приборкання пініння у очисному устаткуванні до технологічно прийнятного рівня використовують піногасники, згадані вище, це ЛЕСФОМ ТМВ та ДЕЗФОМ ТМВ
Мийка буряка
На цьому етапі важливо повністю очистити корнеплоди від бруду. В мийному відділенні використовують піногасники за потреби. А також, для недопущення подальшого зараження поверхня буряка обробляється чи в мийці, чи після неї дезінфекторами. Це дозволяє знизити їх використання в дифузійному відділенні. Препарати для дезінфекції потрібно час від часу змінювати, щоб запобігати виробленню в культурах мікроорганізмів, резистентні до певного препарату, тому ТОВ “ХімСервісГруп” пропонує широку лінійку дезінфекторів, яка охоплює практично всі діючі речовини, які дозволені до використання на цукрових заводах.
Дифузійне відділення
Дифузійний апарат незалежно від типу – є серцем цукрового заводу. Бурякова стружка потрапляє в апарат, де стикається з підготовленою водою. На багатьох заводах при підготовці живильної води її сульфітують (обробляють SO2). Для отримання сірчистого газу ми пропонуємо високоякісну сірку.
Для проведення процесу дифузії ми пропонуємо низку піногасників, а саме Мініфом СА 1, Лесфом ПА, Дезфом У, Дезфом ДФ, які дозволяють вести контроль транспортування стружки по апарату ритмічно і без збоїв. Ці ж піногасники застосовуються для контролю пініння жомо-пресової води. Для дифузійних апаратів, які оснащені предошпарювачами, в якості піногасника можна використовувати Лесфом ПП, Лесфом ВА.
Умови, які є в дифузійному апараті (поживне середовище, помірна температура) найкраще підходять для розвитку бактерій. Саме тому й потрібно застосовувати дезінфектори на даному етапі.
Сокоочисне відділення
Для боротьби з пінінням в сокочисному віділенні ми пропонуємо низку піногасників для преддефекатора – Мініфом СА 10, Мініфом СА 1, Лесфом ПА. При їх використанні практично зникає потреба використовувати інші піногасники на наступних етапах сокоочистки. Для процесів, де температурні режими вищі за 60ºC, в якості піногасників пропонуємо обирати – Лесфом ПП, Дезфом СК.
Також для компенсації від’ємної лужності соків пропонуємо широку лінійку підлужнюючих реагентів: соду кальциновану, соду каустичну, тринатрійфосфат високої якості.
Для інтенсифікації та покращення режимів відділення осаду від соків пропонуємо флокулянти, які можна використовувати, як при оснащенні підприємств відстіниками соків І та ІІ сатурації, так і при оснащенні фільтрувальним устаткуванням.
Для знебарвлення на багатьох підприємствах застосовують сульфітацію соку (обробку його SO2) Для отримання сірчистого газу ми пропонуємо високоякісну сірку.
Для очищення фільтрів та фільтрувальних тканин від відкладів нами розроблено високоефективний кислотний препарат ДЕСКАЛ з пониженою корозійною здатністю. Препарат дозволяє якісно та швидко очистити фільтрувальні поверхні та корпуси фільтрів від відкладів та відновити їх функціонування. При цьому через низьку леткість препарату він не забруднює повітря робочої зони, що полегшуе роботу з персоналу ним.
Випарна станція
Випарна станція цукрового заводу слугує для отримання з очищених соків цукрового сиропу. Для безперебійного функціонування випарних апаратів протягом довготривалого сезону ми пропонуємо використання Антинакипінів (Антискалантів) для захисту поверхонь нагріву від відкладів.
Наша компанія пропонує весь спектр засобів, для проведення хімічного очищення поверхонь випарної станції по закінченню сезону цукроваріння. А саме: кальциновану та каустичну соду; активатор Диспінхіб А та диспергатор Диспінхіб Д для проведення процесу лужного виварювання. Препарат ДЕСКАЛ для проведення, за потреби кислотного очищення.
Продуктове відділення
Для знебарвлення на деяких підприємствах застосовують сульфітацію сиропів (обробку їх SO2) Для отримання сірчистого газу ми пропонуємо високоякісну сірку.
Виробництво цукру завершується в продуктовому відділенні.
Для проведення варки утфелів ми пропонуємо в якості піногасника та регулятора реології спеціально розроблений препарат (харчовий ПАР) Мініфом Д51, який знижує в’язкість утфелів та знижує час їх варки, зменшує пініння в вакуум апаратах та в подальшому меляси.
Для зниження кольорності цукрового сиропу ми пропонуємо використання препарату Мініфом деколор, який знебарвлює, частково дезінфікує цукрові сиропи завдяки процесу хімічної сульфітації.
В нашому асортименті є затравочна паста для заводки кристалів “Магмас”. В продуктовому відділенні особливу увагу приділяють мікробіологічній чистоті устаткування та приміщень. Для цих цілей ми пропонуємо широкий спектр дезінфекторів.