Дезінфекційні засоби для цукрової промисловості
Умови виробництва харчових продуктів є сприятливими для розвитку бактерій. Завдяки розвитку бактерій утворюються небажані сполуки чи токсини, що може становити загрозу для людей, які їх споживають. На харчових виробництвах особливу увагу приділяють мікробіологічній чистоті. Боротьба з мікроорганізмами ведеться за допомогою різноманітних сполук. Час від часу мікробіологічні препарати потребують заміни, оскільки мікроорганізми звикають до дії на їх колонії певної речовини і виробляють до неї резистентність.
Механізм дії протимікробних препаратів.
За механізмом дії препарати розділяють на біоциди та дезінфектори.
Біоциди – завдяки своїм властивостям, пригнічують розвиток бактерій, що дозволяє значно скоротити їх вміст на устаткуванні та напівпродуктах, а також запобігти втратам поживних речовин та накопиченню небажаних токсинів в сировині в процесах виробництва.
Дезінфікуючі засоби – завдяки своїм властивостям повністю знищують бактерії, що запобігає їх розвитку і розмноженню, так і усувають подальшу можливість їх розмноження.