Зазвичай сучасні цукрові заводи використовують трипродуктові схеми варки утфелів. На кожному з етапів використовується додавання харчового ПАР для пониження в’язкості. Пониження в’язкості розчинів, завдяки додаванню харчових ПАР, дозволяє знизити час варки утфелів мінімум на 30%, в порівнянні з часом варки без використання препарату. Це збільшує продуктивність всього продуктового відділення цукрового заводу.

Бочка ПАР

ТОВ “ХімСервісГруп” пропонує препарат «Мініфом Д51» – це спеціальний ПАР для варки утфелів, що ефективно знижує в’язкість утфелів, та поліпшує кристалізацію та центрифугування. Завдяки використанню препарату можна значно скоротити час, що витрачається на уварювання, збільшити вихідну кількість та покращити якість кристалізованого цукру, який є пріоритетним для цукрового заводу. Також при використанні препарату “Мініфом Д 51” спостерігається зниження піноутворення, як у продуктовому відділенні, так і в отриманій кормовій мелясі. Засіб додають безпосередньо до вакуум-апарату при його наповненні.