При переробці буряка на цукрових заводах ми стикаємось і ще з однією проблемою, а саме, з вмістом в сировині забарвлюючих речовин. В залежності від умов вирощування цукрового буряка, він містить більшу чи меншу кількість речовин, які забарвлюють отримані напівпродукти в темний колір. На цукрових заводах намагаються якомога більше очистити напівпродукти від нецукрів, а з ними і від забарвлюючих речовин, але повністю позбутись їх не вдається. Забарвлюючі речовини призводять до зниження якості отриманого заводом цукру. Для знебарвлення на цукрових заводах проводять так званий процес сульфітації соків, сиропів.

bochki_plast1-1

Мініфом Деколор – засіб для знебарвлення утфелю в продуктовому відділенні. Являється високоактивною відновлювальною сполукою на основі гідросульфіту амонію.

Застосування: Мініфом Деколор – призначений для зниження кольорності соку, сиропу, утфелів в процесі виробництва цукру. В залежності від кольорності рекомендується вводити засіб в дозі від 10 г/м. При необхідності доза може бути збільшена до 50 г/м.